Scholarship for studying at your home university

Driftiga studenter kan vinna 126 000 kr

General information on this scholarship

Institution: 
www.kampanjjakt.se
Name: 
"Driftigstipendiet" - program
Contact Person: 
https://www.kampanjjakt.se/stipendium
E-Mail: 
driftigstipende@kampanjjakt.se
Eligible countries: 
Sweden

Driftiga studenter kan vinna 126 000 kr

Driftiga människor behövs det alltid fler av, och Driftigstipendiet vill belöna och uppmuntra alla driftiga människor att våga testa nya idéer och förverkliga sina drömmar. Varje år får 6 studenter varsitt stipendium på 21 000 kr, 3 stipendiater per termin. Dessa stipendier går till personer som vill åstadkomma något, litet som smått, och behöver hjälp på traven.


Oavsett om du redan har kommit igång med ett projekt, och behövt lägga det på is på grund av resursbrist, eller om du för närvarande bara har en dröm och en idé i huvudet kan Driftigstipendiet hjälpa dig att förverkliga dina planer. Att söka stipendiet är helt kostnadsfritt och det går att söka varje termin, så länge du inte tidigare tagit emot stipendiet. Stipendiaterna kommer kontaktas, varefter pengarna sätts in direkt på deras bankkonto som en klumpsumma.


Vem kan få stipendiet?

Stipendiet delas ut till personer som har mer energi och idéer än vad de kan få utlopp för som studenter. Alla kan söka, så länge de är inskrivna på ett universitet eller högskola i Sverige. Det enda som behövs är att fylla i formuläret och skicka med en motivering, antingen i form av en kort video (max en minut) eller en text (max 1000 ord), som förklarar hur Driftigstipendiet tillsammans med din drivkraft kan göra skillnad.


När stipendiet skall delas ut kommer juryn i första hand titta på huruvida du är en driftig person som verkligen vill åstadkomma något, stort som smått, som har en koppling till dina studier. Det kan vara allt från engagemang i studentföreningen till dina framtidsplaner inom yrkeslivet.


Hur stipendiet kom till

Som student kan det vara många saker som kommer emellan när man vill försöka förverkliga en dröm: du kanske har en idé hur något kan göras bättre, men har inte pengar att satsa för att faktiskt genomföra den? Eller så kanske du inte har tiden, om du måste jobba vid sidan av för att få budgeten att gå ihop? Du kanske helt enkelt behöver stöd och råd för att komma igång med din idé? Det här är precis varför Driftigstipendiet finns till!


Driftigstipendiet delas ut av Kampanjjakt.se, en tjänst som hjälper konsumenter att hitta aktuella kampanjer och erbjudanden för att spara pengar. Att starta företag innebär alltid hårt arbete, och uppoffringar gällande andra delar av livet. Detsamma gällde då Kampanjjakt startades. Efter att själva ha upplevt hur svårt det kan vara att få tid och pengar att räcka till som student när man samtidigt vill förverkliga sina idéer uppstod idéen till Driftigstipendiet.

Drivkraften att lyckas samt att skapa något man tror på är ofta det som får lyckade företag att blomstra. Med Driftigstipendiet får studenter möjligheten att satsa helhjärtat på sina idéer - allt som driver utvecklingen framåt och grundar sig i ditt starka engagemang är kvalificerade skäl att söka!

Application deadlines

The following deadlines apply:
Deadline: 
31.03.2018